banner image

Gezondheidsvoordelen van koolzuurhoudend water

Geplaatst op: 04/11/19 Geplaatst door: Mark Barber

Het is verfrissend, bruisend, en het smaakt ook nog eens lekker, maar is bruisend water ook gezond? In tegenstelling tot de meeste frisdranken die vol zitten metsuiker en calorieën, is bruisend water suikervrij. Bruisend water heeft ook als voordeel dat het je helpt om gehydrateerd te blijven, en omdat het zo lekker is, is het eenvoudig om er voldoende van te drinken. Dit zijn al een aantal duidelijke voordelen van het drinken van bruisend water, maar er zijn ook minder voor de hand liggende voordelen. Wij onthullen de smakelijke feiten hier.

Ontkracht: Bruisend water heeft geen nadelige gevolgen voor uw botten.

Het nieuws dat het drinken van bepaalde frisdranken zoals cola calcium uit de botten kan onttrekken en een verminderde botdichtheid kan veroorzaken heeft bij veel mensen de vraag opgeroepen of dit ook het geval is bij bruisend water. De bubbels blijken niet het probleem te zijn. De meningen zijn nog altijd verdeeld maar experts lijken het met elkaar eens te zijn dat het ofwel het additief fosforzuur de schuldige is in cola en andere frisdranken of de cafeïne.

Bruisend water bevat geen van deze beide ingrediënten, dus u kunt met een gerust hart van een lekker glas bruisend water genieten.

Is bruisend water slecht voor uw tanden?

De theorie luidt als volgt. De toevoeging van koolzuur aan het water zou tandglazuur aantasten. Dit zijn de feiten. De pH waarde, oftewel de zuurgraad, van dranken speelt een belangrijke rol als het gaat om tanderosie. Aan bruisend water is geen zuur toegevoegd voor een verfrissend effect en daarom waarschijnlijk de betere keuze als het gaat om frisdranken.

De zuurgraad van bruisend water is niet laag genoeg om tanderosie te veroorzaken. De drempel voor tanderosie ligt bij een pH lager dan 4, en cola's hebben een pH van ongeveer 2,4. Bruisend water heeft daarentegen een gemiddeld pH-waarde van 5, wat boven de schadelijke grens voor tandglazuur ligt.

Motivatie om te blijven drinken: verschillende soorten water

De voordelen van bruisend water zijn hetzelfde als voor drinkwater in het algemeen, en hydratatie staat uiteraard bovenaan de lijst. Volgens ... heeft water een lange lijst aan functies in ons lichaam:

  • Het smeert de gewrichten
  • Het levert zuurstof aan alle cellen van het lichaam
  • Water beschermt de hersenen en het ruggenmerg
  • Het helpt ons om onze lichaamstemperatuur te regelen
  • Water wordt door het lichaam gebruikt wanneer het hormonen en neurotransmitters aanmaakt
  • We hebben water nodig voor een goede vertering van ons voedsel
  • Water spoelt afvalstoffen weg, waardoor deze niet ophopen en schade kunnen veroorzaken

Geen van deze functies werkt optimaal als we onvoldoende gehydrateerd zijn. Het artikel bevestigt wat we eigenlijk allemaal al weten: drinkwater is de beste manier om gehydrateerd te blijven. Helaas drinken veel te weinig mensen nog altijd niet genoeg.

Als u de smaak van kraanwater niet lekker vindt kunt u het water filteren. Bubbels toevoegen aan het water maakt het water nog smakelijker. Maar wilt u nog meer variatie dan zijn er tal van manieren om smaak toe te voegen aan uw glas gekoeld water. Wees er wel van bewust dat het toevoegen van kunstmatige smaakjes het koolzuurhoudende water in frisdranken verandert.

Het is vele malen gezonder om te kiezen voor verse smakentoevoegingen zoals bijvoorbeeld citroen, sinaasappel of ander fruit. En zelfs kruiden als mint of basilicum kunnen uw water een heerlijke twist geven. Deze combinaties zullen u zeker helpen gehydrateerd te blijven: goed nieuws voor uw lijf en daarmee goed nieuws voor u!

Purezza vous intéresse?

Purezza est désormais disponible dans plus de 8000 établissement en Amérique du Nord en Europe et en Australie. Cette formule fructueuse est due à la grande gamme Purezza avec laquelle les restaurants, cafés, centres de congrès et établissements de restauration peuvent réaliser des bonnes marges en vendant de l’eau plate ou pétillante de qualité supérieure sur place.

Contactez-nous pour plus d’information ou prenez rendez-vous aujourd’hui avec nos experts Purezza pour la meilleure solution pour votre établissement.

We zijn sociaal