banner image

4 fabels over bruisend water

Geplaatst op: 04/11/19 Geplaatst door: Mark Barber

Bruisend water wordt ook wel koolzuurhoudend water genoemd. De bubbeltjes in dit water zijn kooldioxide die natuurlijk of kunstmatig in het water gevangen is waardoor het bubbels veroorzaakt. Het enige bijproduct van koolzuur in water is dat het een iets hogere zuurtegraad heeft. Ons speeksel neutraliseert die lichte verhoging direct en levert geen gevaar op voor onze gezondheid.

We horen vaak negatieve dingen over koolzuurhoudend water, maar deze zijn zelden gebaseerd op onderzoek.

Mythe 1: koolzuurhoudend water droogt uit

Dit is de meest hardnekkige fabel, maar bewijs ervoor ontbreekt grotendeels. Koolzuurhoudend water hydrateert net zo efficiënt als zijn prikloze vriend. Sterker nog, bruisend water is mogelijk zelfs beter dan gewoon kraanwater als het gaat om hydratatie. Het bevat namelijk belangrijke elektrolyten die we nodig hebben in ons lichaam.

Mythe 2: bruisend water beïnvloedt botdichtheid

Een tweede punt van zorg betreft koolzuurhoudende water is dat het de hoeveelheid calcium in onze botten zou verminderen. Dit geldt echter alleen voor koolzuurhoudende dranken waar een hoop suikers in zetten, zoals bijvoorbeeld cola en heeft niets te maken met het koolzuur. Studies hebben aangetoond dat het drinken van suikerhoudende frisdranken voor een afname van calcium kunnen zorgen, met name als de dranken regelmatig worden gedronken.

Mythe 3: koolzuurhoudend water is slecht voor je nieren

Er wordt wel gezegd dat bruisend water de kans op nierstenen vergroot, maar ook hier is geen wetenschappelijk bewijs voor deze uitspraak.Hoewel frisdranken een negatief effect op de nieren kunnen hebben, heeft koolzuurhoudend water waarschijnlijk een veel kleiner effect op de nieren vanwege de hydraterende eigenschappen van water.

Mythe 4: Koolzuurhoudend veroorzaakt gaatjes

Bruisend water heeft geen toegevoegde suikers en de zuurtegraad is verwaarloosbaar hoger dan dat van water zonder koolzuur. Daarom tast het je glazuur niet aan noch verhoogt het de kans op gaatjes. Het heeft voor zover de wetenschap kan bewijzen dan ook geen nadelige gevolgen voor uw gebit.

Waarom wij gek zijn op bruisend water

Het is algemeen bekend dat we per dag minimaal 8 glazen water per dag zouden moeten drinken en koolzuurhoudend water mogen we meetellen om tot dit aantal te komen! Heeft u trouwens een ongezonde voorliefde voor suikerhoudende frisdranken, dan is koolzuurhoudende water het perfecte alternatief om van deze gewoonte af te komen. Voeg een schijfje citroen toe en maak er een heerlijk zomers drankje van.

Koolzuurhoudend water wordt ook wel beschouwd als een middel voor mensen die last hebben van constipatie. Er zijn talloze redenen waardoor iemands stoelgang ontregeld kan worden, maar een gebrek aan vocht staat in veel gevallen bovenaan de lijst. Het vervangen van frisdranken door koolzuurhoudend water kan deel van de oplossing zijn.

U kunt dus met een gerust hart wat extra prik aan uw leven toevoegen.

Purezza vous intéresse?

Purezza est désormais disponible dans plus de 8000 établissement en Amérique du Nord en Europe et en Australie. Cette formule fructueuse est due à la grande gamme Purezza avec laquelle les restaurants, cafés, centres de congrès et établissements de restauration peuvent réaliser des bonnes marges en vendant de l’eau plate ou pétillante de qualité supérieure sur place.

Contactez-nous pour plus d’information ou prenez rendez-vous aujourd’hui avec nos experts Purezza pour la meilleure solution pour votre établissement.